Diensten

Inbraak beveiliging

Kent u het gevoel?

Je komt thuis van een welverdiende vakantie, leuke dingen met het gezin gedaan, en bij thuiskomst tref je de achterdeur uit het slot gerukt, het huis overhoop gehaald met een rotgevoel als resultaat.

Je wordt bang in je eigen vertrouwde omgeving.

Om dit te voorkomen kun je een inbraak detectie installaren. Dit houdt potentiele inbrekers niet tegen, maar schrikt wel af.

Als de afschrikking genoeg is, gaan ze

verder kijken. Je doel is bereikt. Als er dan toch iemand ongewenst binnen komt wordt

je gewaarschuwd en binnen is er zeer veel storend lawaai. Door het lawaai bestaat de reeelke kans dat ze vroegtijdig vertrekken.

Brandmeld- ontruimingsalarm

Wij hebben een zeer breed productenpakket in brandmeld systemen. Wij gebruiken onder andere de producten van Securiton. Deze kwaliteitsproducten van  Zwitserse fabrikant worden al meer dan 30 jaar in Nederland ingezet voor de grootste en meest complexe brandbeveiligingssystemen. Wij leveren zowel:

Adresseerbare systemen

Conventionele systemen

Sprinklermeld systemen

Aspiratie systemen

Thermische detectie

Draadloze systemen


Camera bewaking

Camera bewaking kent een diversiteit aan oplossingen en mogelijkheden.

De producten die hanteren komen hoofdzakelijk van het merk Dahau. Dit zijn qua prijs/kwailteit hoogwaardige camera systemen met een breed spectrum aan toepassingen.

Omdat beelden zeer persoonlijk zijn, zullen wij altijd voordat de ontwerp fase gestart wordt, samen met u een test opstelling doorlopen waarbij u live kunt aangeven wat uw voorkeuren zijn. Aan de hand van dit resultaat zullen wij de ontwerpfase starten.

Toegangscontrole

Wat is toegangscontrole?

Primair is toegangscontrole niets anders dan “Wie, waar, wanneer naar binnen mag”. Met andere woorden: een toegangscontrolesysteem herkent een persoon die in het bezit is van een geldige informatiedrager en/of een biometrisch kenmerk, bepaalt vervolgens of deze is geautoriseerd voor de betreffende locatie op dat tijdstip en verleent al dan niet toegang.

Maar toegangscontrole van Totaal Beveiliging Zeeland is meer! Met het verlenen van toegang aan geautoriseerde personen zijn we nog niet klaar. Het is altijd mogelijk dat een deur niet goed sluit of zelfs moedwillig open wordt gehouden. Zulke onveilige situaties dienen net als bijvoorbeeld een geforceerde deur te resulteren in een alarm. Je kunt toegang controleren, maar het is pas echt veilig als het ook bewaakt wordt.

Onderstaande technieken verzorgen wij samen met partners:

Bouwkundige beveiliging

Bouwkundige beveiliging is de complete beveiliging van alle inbraakgevoelige onderdelen in uw pand, zoals buitendeuren, ramen, lichtkoepels en wand- of gevelconstructies. Deze bouwkundige beveiliging is een belangrijke pilaar in een totaalbeveiliging: met een goede bouwkundige beveiliging houdt u inbrekers buiten.

Voor inbrekers zijn gevelopeningen de meest gebruikte toegangswegen. Daarom is het heel belangrijk om te bepalen welke scharnieren, hekwerken, kozijnen, glazen, sloten, deuren en rolluiken u in uw situatie het beste toe kunt passen. Overvallers weten immers ranzendsnel de zwakke plekken te vinden en te benutten, een goede bouwkundige beveiliging is in dat geval onmisbaar. Want wat heeft u aan een professioneel alarmsysteem als uw deur van veredeld spaanplaat is? Daarom adviseren wij een totaaloplossing waarbij u inbrekers zo snel mogelijk detecteert (elektrisch), zo lang mogelijk buitenhoudt (bouwkundig) en eenmaal binnen zo duidelijk mogelijk in beeld krijgt (elektrisch).


Cyber security

Beter voorkomen dan genezen

Cyber crime preventie is altijd beter dan achteraf de problemen oplossen. Natuurlijk zal een preventief systeem niet of nauwelijks laten zien welke vormen van cybercriminaliteit tegengehouden of voorkomen zijn. Een goed beveiligd systeem werkt eigenlijk hetzelfde als een verzekering. Je hoopt het nooit nodig te hebben, maar als het echt nodig is ben je er wel van afhankelijk.

Laat je systemen niet aan het toeval over en zorg ervoor dat ook jouw organisatie goed beveiligd is tegen cyber criminaliteit. De gevolgen van een inbraak hebben vaak een grote impact op de organisatie. Daarnaast is het vanaf heden verplicht om melding te doen als er een vergrijp is ontstaan. De wetten en regels zullen in de nabije toekomst steeds verder worden aangescherpt waardoor beveiliging echt een vanzelfsprekendheid wordt. Wij gaan graag vertrouwelijk met u in gesprek over uw risico's.

Totaal Beveiliging Zeeland

Brouwerijstraat 16

4503BR Groede

T +31 (0) 115 728 888

E  info@tbzl.nl

W www.totaalbeveiligingzeeland.nl


Blusmiddelen

In het nieuwe Bouwbesluit wordt het onderhoud van draagbare blussers gekoppeld aan de NEN 2559.

De overheid houdt hierbij een minimale onderhoudstermijn aan van 2 jaar. Voor brandslanghaspels wijst het Bouwbesluit op de zorgplicht zoals verwoord in artikel 1.16 van het Bouwbesluit. De gebruiker van het pand is verantwoordelijk voor het invullen van die zorgplicht. Als het gaat om

onderhoud kan worden gesteld dat als het blusmiddel volgens de betreffende norm (NEN 2559/NENEN 671-3) wordt onderhouden aan dat deel van de zorgplicht is voldaan. Onderzoek laat zien dat ondernemers kunnen voorkomen dat een beginnende brand zich verder

doorontwikkelt en de schade sterk beperkt kan worden gehouden. Inzet van blusklare blusmiddelen, zoals draagbare blussers en brandslanghaspels, is hierbij essentieel blijkt. Hoewel onderzoek zich niet hierop gericht heeft mag verondersteld worden dat ook veel particulieren (zeker als het gaat om

werknemers die de benodigde kennis en vaardigheid via hun werkgever kunnen opdoen) in staat zijn

om maatregelen te nemen bij een beginnende brand. Laat daarom uw blusmiddelen op regelmatige basis inspecteren en keuren.

Vluchtroute aanduiding & noodverlichting

Ieder gebouw is gemaakt en ontworpen volgens de voorschriften van het bouwbesluit. in het bouwbesluit word ook gesproken over noodverlichting. In de Bouwbesluit artikelen 2.49 en 2.55 wordt met name de verplichting voor noodstroominstallaties benoemd. In Artikelen 2.60 en 2.67 wordt de aanwezigheid van noodverlichting bepaald. In Artikel 6.3 wordt beschreven welke ruimtes van noodverlichting voorzien moeten zijn. Wat wil dit zeggen en wat betekent het precies?

U kunt ons hiervoor een deskundig advies laten opstellen.

Vluchtroute verlichting is verplicht in een ruimte waardoor een verkeersroute voert. Onder een verkeersroute wordt ook wel verstaan de route die loopt naar de dichtstbijzijnde (nood)uitgang.

Volgens het bouwbesluit is de eigenaar van het gebouw verantwoordelijk voor de controle van de vluchtrouteverlichting.

Hierin kunnen wij het onderhoud en beheer voor u uitvoeren, zodat u met de uitgebreide rapportage aan uw verplichtingen voldoet.